Inspirace: Prima FRESH
Hodnocení: ★★★★
Na 5 porcí budeme potřebovat:
- 5 kuřecích čtvrtek
- 3 lžíce medu
- 3 lžíce plnotučné hořčice
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 stroužek česneku
- mrkev
- sůl
- pepř
- sušený tymián
- rýže
Troubu předehřejeme na 180°C. Maso vložíme do pekáče a mírně osolíme. Podlijeme trochou vody a přidáme nakrájenou mrkev. V misce si smícháme med, hořčici, olej, prolisovaný česnek a podle chuti osolíme a opepříme. Směsí přelijeme maso a to ještě posypeme tymiánem. Já jsem maso pekla 1 hodinu pod poklicí a poté ještě půl hodiny bez poklice a dvakrát přelila šťávou, aby kůžička byla křupavá. Podáváme s uvařenou rýží.
Příště zkusím maso přes noc do směsi naložit, aby bylo chutnější a zkusím do pekáče přidat na kolečka nakrájenou cibuli :))
Mňam to vypadá skvěle.
OdpovědětVymazatVypadá to fakt suprově a určitě i chutná!
OdpovědětVymazatwww.jdeocestu.blogspot.cz