8. 3. 2016

Kuře s tymiánem na medu a hořčici


Inspirace: Prima FRESH
Hodnocení: ★★★★

Na 5 porcí budeme potřebovat:
  • 5 kuřecích čtvrtek
  • 3 lžíce medu
  • 3 lžíce plnotučné hořčice
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 stroužek česneku
  • mrkev
  • sůl
  • pepř
  • sušený tymián
  • rýže
Troubu předehřejeme na 180°C. Maso vložíme do pekáče a mírně osolíme. Podlijeme trochou vody a přidáme nakrájenou mrkev. V misce si smícháme med, hořčici, olej, prolisovaný česnek a podle chuti osolíme a opepříme. Směsí přelijeme maso a to ještě posypeme tymiánem. Já jsem maso pekla 1 hodinu pod poklicí a poté ještě půl hodiny bez poklice a dvakrát přelila šťávou, aby kůžička byla křupavá. Podáváme s uvařenou rýží.

Příště zkusím maso přes noc do směsi naložit, aby bylo chutnější a zkusím do pekáče přidat na kolečka nakrájenou cibuli :))

2 komentáře:

Děkuji za návštěvu mého blogu a tento komentář.