25. 1. 2018

📱 Mobilní fotografie


Když fotím "jen" na mobil, nic se pro mě nemění a snažím se o fotce přemýšlet stejně tak, jako bych fotila foťákem. Fotka pro mě musí být tak či tak plnohodnotná, mám ráda ve věcech pořádek a to platí i pro mou mobilní galerii. Žádné zbytečné "cvaky". Z procházky nebo výletu mi stačí třeba jen 3 fotky, které celý příběh povypráví za mě a ponechají ve mně ty správné vzpomínky.


Takhle jsem o focení mobilem začala přemýšlet teprve loni v červnu, kdy jsem dostala mobil nový. Předtím jsem ani moc nefotila, protože jsem si říkala, že když to není foťákem, je to zbytečné. A byla to velká škoda!

Když si to vezmu, měla jsem v galerii samé zbytečné snímky, které jsem při kopírování do počítače stejně promazala.


Podle mě vůbec nezáleží, jakou technikou kdo fotí. Záleží na výsledku. Třeba tyhle dvě fotografie mám moc ráda, protože mě vrací zpátky do říjnové procházky, kdy jsem si po práci jela do lesa pročistit hlavu, odpočinout si a nadýchat se čerstvého vzduchu (a ulovit i nějaký ten hříbek).


Když je fotek víc, udělám si z nich tématickou koláž, jako například z této druhé lesní procházky. A mám to všechno v jednom, dokonce i žabku a pavoučka.

Vždy fotografie ještě trochu upravuji. Přidám jim tu pravou atmosféru, kterou jsem v ten moment vnímala já. V mobilu jsem si velmi oblíbila editor PicsArt. Snažím se to ale nepřehánět, aby fotky působily přirozeně.


Poslední fotografie focena za jízdy (já jako spolujezdec samozřejmě), to by se mi foťákem tak rychle nepovedlo, další plus pro mě.

♥ ♥ ♥

Jak jste na tom vy & focení mobilem?

2 komentáře:

  1. Já momentálně foťák vůbec nemám, takže fotím jen mobilem a myslím si, že i ten dokáže udělat krásné fotky :) foťák bych si ale i tak chtěla pořídit. Ty fotky z lesa jsou moc hezké :)

    LENN

    OdpovědětVymazat
  2. Páááni, nádherné fotky :)
    Já jsem spíš ten typ, co vyfotí 10 fotek a pak vybere jednu nejpovedenější (za což se docela stydím) :D
    Moc kvalitní fotoaparát v mobilu nemám, ale až si pořídím nový, tak bych si chtěla dát trochu více záležet :)

    www.ftcfblog.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu mého blogu a tento komentář.