15. 7. 2016

🌳 Ukážu ti cestu Českým rájem

Prázdniny v plném proudu a ten můj proud se pomalu, ale jistě nějak zaseknul. Letos jsem byla zatím jenom dvakrát u vody a jinak brigádničím nebo prší. Ale, na pár dní jsem se vydala po dlouhé době na dovolenou s našima. Jelikož jsou všude teroristi a naše země je přece krásná, vydali jsme se už podruhé do Českého ráje, konkrétně do kempu Sedmihorky. Ráda bych vám ukázala pár fotek z tohoto výletu, portréty krajinek mi moc nejdou, tak jsem zkusila vybrat aspoň něco, neberte to jako fotky, kterými bych se chtěla prezentovat, spíše jako takovou reportážičku.


První den jsme se vydali na Ještěd, šli jsme asi jen 2km od parkoviště, ale řeknu vám, ty 2km mi bohatě stačili. Samozřejmě se šlo pořád a pořád nahoru, takže celkem makačka na půlky. Ale šlo se krásným lesem, foto nahoře ⤴

Ještěd 1012m
Nahoře krásný výhled, ale výhled jako výhled, zas tak mě to nebralo, spíš pak to jídlo v restauraci. Dolů jsme jely se ségrou lanovkou, protože jsme po jídle nebyly schopné ničeho, ale příště bysme šly radši pěšky, protože lanovka celkem o ničem a hezčí zážitek by byl, kdybysme si to zase sešly (takže na lanovku se vyprdněte).

🐯 Z Ještědu do ZOO Liberec, která chová vzácné a ohrožené druhy. Nejkrásnější byl takin čínský, lvi a samozřejmě bílý tygr indický.

Tygr indický - bílý
Levhart sněžný
Ze Zoo jsme ještě zajeli mrknout na Libereckou radnici, že bude takhle krásná jsem vážně nečekala, ještě jsem takovou radnici neviděla.


🌿 Druhý den jsme se vydali na 10km stezku z městečka Sobotka, údolím Plakánek na hrad Kost a zpět přes Vesec. Procházka byla super a vůbec mi nepřišlo, že jsme šli 10km, krásná krajina a hlavně rovinka, kopce ojediněle. Během túrky jsme se stavili na pivo Krakonoš za 19,- (za 19,-!!!), viděli mlýn Doroty Máchalové z pohádky S čerty nejsou žerty a taky potkali herce Josefa Dvořáka, známého vodníka, který zrovna přijížděl na svoji chalupu, samozřejmě u rybníka.


🏰 hrad Kost
Krásné chaloupky, které zdobí celý Český ráj
Třetí den jsme chtěli prubnout Prachovské skály. Jak už jsem říkala, že všude jsou teroristi, tak všichni ostatní, kteří se jim chtěli vyhnout, jeli právě do Prachovských skal. Všude strašně moc lidí, hrůza! Už jen to mě nebavilo, protože se to nedalo srovnat s údolím Plakánek, kde jsme skoro nikoho nepotkali a šli jsme krásnou přírodou. Trasa byla asi 5km dlouhá, ale tolik mě nenadchla, mnohem více se mi líbilo loni v Hruboskalsku.

Najdi horolezce! Horolezci, horolezkyně, horolezčata, ...


Ano správně.
Poslední den jsme zajeli do Bozkovských dolomitových jeskyní, které byly velice zajímavé a hlavně tam byla krásná podzemní jezera. Cestou zpět jsme zkusili Babylon v Liberci, konkrétně aquapark, ve kterém nám byla zima, tobogán klouzal a všechno zachránila laser show, promítaná na vodní stěnu. Takže tak.

A na závěr jedna nepolíbená ropucha, která se nám zabydlela pod karavanem 🐸


Co vy? Už jste někdy byli v Českém ráji a kde konkrétně? Kde se vám líbilo nejvíce? :))

Další typy na výlet, aneb kde jsme byli i loni:
  • Vesec - obchůdek, kam jezdil Vašík pro mlíko ve filmu Jak dostat tatínka do polepšovny
  • Jičín
  • Hruboskalsko
  • Hrubá Skála
  • Trosky
  • středověká krčma Detěnice - TOP!

4 komentáře:

  1. Nebyla jsem, ale chtěla bych se tam někdy vydat. Ty fotky jsou moc krásné! :)

    OdpovědětVymazat
  2. Na _ještědu jsem byla jednou, ale chci se tam ještě mrknout :)

    INKA lifestyle blog

    OdpovědětVymazat
  3. Já bydlím kousek od Kosti, tak to tu mám celkem prozkoumaný :D

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu mého blogu a tento komentář.