Hodnocení: ★★★★★
Na 5 porcí budeme potřebovat:
- máslo
- 1 cibuli
- 250g žampiónů
- 100g brokolice
- 250ml smetany (já použila 12%)
- 1l vývaru (já použila místo vývaru jednu kostku zeleninového bujónu a půlku hovězího)
- 2 lžíce hladké mouky (já použila kukuřičnou)
- sůl, pepř
- čerstvou petrželku na ozdobu
Na másle si necháme zesklovatět cibulku, poté přidáme žampióny nakrájené na plátky, brokolici rozdělenou na růžičky a trochu osmahneme. Zasypeme moukou a pořádně zamícháme.
Vše zalijeme vývarem (v mém případě vodou a přidáme bujón) a vaříme 15 minut. Poté rozmixujeme tyčovým mixérem, přidáme smetanu a pomalu mícháme, osolíme, opepříme dle chuti a necháme ještě pár minut povařit. Máme hotovo!
Žampiony se cpu pořád, ale kombinace s brokolicí, to si nedovedu představit. Možná proto, že brokolice mezi moje nejoblíbenější jídla zrovna nepatří. Ale na fotce to vypadá lákavě!
OdpovědětVymazatŽampiony jsou moje nej houby, ale zkouším dělat houbové polévky bez brokolice :)
OdpovědětVymazatINKA – focení, líčení, poledance, lifestyle a další!
Já tuhle polévku znám právě taky bez brokolice, ale protože mám brokolici moc ráda a je zdravá, zkusila jsem ji tam trochu přidat a fakt super :))
VymazatCelý den jsem nic nejedla, protože mi je hrozně špatně, akorát snídani jsem měla, dokážeš si představit, jakou mám teď na tu polévku chuť? Achjo. :( Obecně miluju krémové polévky. :)
OdpovědětVymazatMňam, to musí být výborné! :)
OdpovědětVymazatfoodbykate.blogspot.cz