5. 10. 2015

☾ Vlci


Včera jsme byli s přítelem v ZOO, poprvé jsem vzala i foťák a strašně jsem se těšila až budu fotit. Akorát ono se to fotí blbě, protože z fotky jde poznat, že je to focené v ZOO. Buď se fotí přes sklo, které je upatlané, poškrábané nebo od bobků a nebo jdou na fotce vidět lidi, klec, nebo jiné rušivé věci. Pár fotek se mi povedlo i přes to sklo, nebo něco jiného, ale není to prostě ono, i když tam fotku nic neruší, přijde mi, že v očích zvířat jde poznat, že nejsou ve volné přírodě.
Proto vám chci ukázat dvě fotky, ze kterých mám největší radost. Jsou to vlci (konkrétně Vlk arktický), kteří byli parádní a moc krásní. Vypadalo to, že byli hodně zvědaví, protože pořád chodili dokola a koukaly na lidi kolem, nejvtipnější bylo, jak drželi tu smečku a chodili pořád za sebou jak ocásci. No a potom jsme viděli jak si dva vyřizovali nějaké účty. Ten jeden Větší držel toho Menšího dobře pod krkem a vůbec se s ním nepáral. Nevím, co měli za problém, ale ten Menší vypadal, jakoby se Většímu posmíval, ale pořád neměl dost. Chvilkama jsem se fakt bála, že to bude více do krve. No a ostatní vlci stáli kolem a jen se koukali - klasika, hlavně se do ničeho nepouštět :D :))
Taky se nám líbilo, když šla za výběhem taková malá Jednohubka na vodítku. Ta vrtěla ocasem a očividně si chtěla hrát, ale vlci se spíš dívali, že by si rádi smlsli. Semtam po Jednohubce jakoby vystartovali, ale nemohli moc k plotu, protože tam bylo elektrické vedení a byli si toho vědomi.
U vlků jsme strávili asi nejvíce času, šli i dobře fotit, proto jsem se už od tohoto výběhu nemohla dočkat domů k počítači, až se vrhnu na úpravu. Tyhle fotky se mi z celé ZOO líbí nejvíce, asi i proto, že z nich ta ZOO moc vidět nejde, ale převahuje tu spíše ta příroda, teda to je můj pocit.





2 komentáře:

  1. Absolútne milujem vlky. Mojim snom je mať svorku československých vlčiakov, tí sú tak nádherný, že je skrátka nemožné nemilovať ich. Toto leto som po dlhom čase bola v ZOO aj ja a tešila som sa, že spravím krásne fotky zvierat, ale presne ako píšeš, buď je to cez sklo alebo cez mreže, takže fotky poväčšine nestoja za nič a to ma sakra mrzí. Máš môj obdiv za tieto zábery, sú skutočne vydarené.

    OdpovědětVymazat
  2. Řekni mi, co tobě nejde fotit? :o Všechny tvoje fotky jsou skvělé! ☺ Tyto nejsou výjimkami! :3

    Blogerka Klárka

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu mého blogu a tento komentář.