20. 3. 2016

Mé úplně první focení ☼

Psal se rok 2008 a konkrétně to bylo 1.8 - na svátek ☼ Oskara, který zrovna svítil o106. Už ani přesně nevím, jak nebo kde mě fotografka Markéta oslovila, ale zdá se mi, že přes sociální síť lide.cz (kde taky jinde, zrovna to frčelo!). Byla jako já z Kroměříže, takže jsme se domluvily, napsaly si poznávací znamení a už to bylo. Vím, že jsem se strašně styděla, nikdy mě předtím nikdo nefotil, ale chtěla jsem to vždycky zkusit. Navíc jsem se foťáků nějak extra nebála, slova: "Nee! Nefoť mě!" jsem snad nikdy neřekla, ale vždy jsem právě nahodila nějaký výraz (spíše xicht) ať je sranda a hlavně nějaká památka žejo.
Fotily jsme v Podzámecké zahradě na nějakém paloučku a Oskar pořádně pálil, pěkně jsme se zapotily. Fotografka měla jasnou představu, vzala i obyčejné bílé oblečení a bílé polštáře. Tehdy asi taky začínala fotit, ale vím, že už těch pár fotek, které jsem viděla, se mi líbily a určitě se na její fotky podívejte, kam pokročila za těch (skoro) 8let. Má svůj skvělý styl, který se mi strašně líbí.


Díky tomuto focení mohl vzniknout jeden z mých největších koníčků.


Fotografka mi potom doporučila stránku fotopatracka.cz, na kterou si tyhle fotky můžu dát a třeba se mi ještě někdo ozve. No a on se někdo ozval. Samozřejmě jsem nefotila se všemi, protože většina z těchto fotografů nebyli vůbec seriózní a už v těch 15ti letech jsem věděla, co slovo úchyl znamená. 

Ale ještě ten rok jsem jela do Prahy fotit obálku pro časopis CosmoGirl. Fotografa jsem si musela taky ověřit, ale řešilo se to i s mými rodiči, takže jsem se tolik nebála a hned byl výlet do Prahy na světě. Focení bylo teda hodně náročné, fotili jsme více outfitů a stylingů, než se vybral ten pravý a já hlavně vůbec nevěděla co dělat, jak se tvářit, jak stát. Jednu chvíli to vypadalo, že to fotograf semnou vzdá, protože jsem byla puberťačka jak víno a pěkně to semnou šilo. Pořád jsem se chichotala a vrtěla, ale když jsem se měla usmát do foťáku, tak jsem hned ztichla, úsměv na pokyn mi do teď nejde. Ale byl to neskutečný zážitek! Hlavně když jsem se poprvé viděla mezi novinami v Tescu. Chytla jsem časopis do ruky, otočila ho obálkou dozadu a vrátila, ať to nikdo nevidí. Taťka byl nadšený více jak já a tak hned musel koupit aspoň 5 kousků. Bylo to pro mě vzrůšo.



Je tu někdo, kdo tento časopis četl a třeba si i toto číslo pamatuje? :))

O rok později jsem s Markétou fotila ještě dvakrát a ten další rok jsem se už odhodlávala domlouvat i s dalšími "cizími" lidmi. Ale nejvíce jsem se tomu začala věnovat až v roce 2014, kdy mě pořádně nakoplo jedno lednové focení v Olomouci. No a dodnes se to všechno snažím pilovat a pracovat na sobě. 

Je to můj velký koníček, strašně mě to baví, tak uvidíme, co čas ještě přinese 👌

8 komentářů:

  1. tie čiernobiele fotky sú nádherné!!!! a gratulujem aj k obálke, v tom veku to musela byť pecka byť na titulke :)
    Drew's Beauty
    Narodeninová giveaway

    OdpovědětVymazat
  2. to je boží :-D a jaktože jsi se tomu nevěnovala dál nebo nevenuješ??

    určo mrkni ke me na blog o modeligu :)
    http://bephmodel.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  3. Ty černobílé fotky jsou super! A moc ti to sluší na nich i na těch novým, jsi krásná, jen tak dále! :)

    OdpovědětVymazat
  4. Krásný článek :) jsi na tech fotkách krásná. A jde vidět, že ti to jde.
    petta014.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  5. Vau teda, nádherný článek. Přečetla jsem ho jedním dechem. Mně jednou kamarádka nabídla, že mě také nafotí, ale strašně jsem se před ní styděla, přitom jsme se bavili vše, ale najednou je to úplně jiná role. Musím přiznat, že mě úspěv na pokyn jde, jsem natrénovaná ze soutěží a vystoupení, ale před foťákem to bylo úplně jiné. Fotky jsou moc krásné a moc ti to na nich sluší.

    www.hanci.cz

    OdpovědětVymazat
  6. Ty fotky od Markéty jsou super, ale opravdu hodně pokročila. Má skvělý styl focení a bylo by strašně zajímavé, kdybyste společně nafotily nějaké fotky takhle po delší době! :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu mého blogu a tento komentář.