17. 7. 2018

✈ Mallorca 🏝

Rychlá akce! ✔ Koupeno a za 3 dny odlet.

Jen já & ségra.


.den - občíhnutí terénu, koupání na pláži blízko hotelu a večerní procházka.

Náš hotel byl na skvělém místě, protože hned kousek byly obchůdky, supermarket, restaurace a pláž.


⓶.den - výlet (42/osoba) do města ALCÚDIA & návštěva tradičního trhu
ALCÚDIA je bývalé královské město, ve kterém do dnes stojí původní hradby okolo města, které byly v 16. století postaveny křesťany na obranu proti pirátům.



Cesta autobusem byla sama o sobě zajímavá, protože všude jsme viděly krásnou přírodu 🌵 (vinné révy, mandlovníky, ze kterých se zde vyrábí kosmetika, pálenka, olej, ...), zajímavé domečky, stavby a hlavně hodně kopců a skal.



Na trhu se dalo koupit úplně všechno, my jsme si ho ale celý neprošly, protože bylo strašné horko, tak jsme radši sedly na (ledovou) kávu a pak si šly projít hradby, které vedou kolem města.

🍅🌽🍆       🍊🍍🍌

Vyhlídka na MYS FORMENTOR, koupání na krásné pláži Formentor a plavba lodí zpět k autobusu.
🚌K vyhlídce jsme jely autobusem po úzké a klikaté cestě nad příkrými skalnatými srázy. Vypadalo to děsivě a myslela jsem, že to ten autobus ani nevyjede. Do zatáček musel troubit, aby si mohl najet a z protisměru do něj nikdo nenaboural. Provoz tam byl celkem velký, protože u vyhlídky se dá parkovat (plno).



Výhled byl vážně krásný, tady vzniká většina pohlednic z Mallorcy. Bohužel jsme měly jen 20 minut na pár fotek a jelo se zase dál, na pláž Formentor.


Pláž Formentor 🌊 patří mezi nejkrásnější pláže na Mallorce (čti MaJorce - prý se tam dvě L čtou jako J). Vážně byla krásná, hlavně kvůli světlému písku a nádherně čisté vodě. Přijely jsme tam ještě v dobrou hodinu, ale postupně se hodně začala plnit lidmi a to ji na kráse ubíralo. Nebýt toho čistého moře, bylo to skoro jak na pláži v Bulharsku.

⓷.den - koupání na pláži blízko hotelu, bazén.
I na naši pláži, kterou jsme měly nejblíž bylo hodně lidí, ale vždy jsme našly nějaké místo, kde byl trochu větší klid. Třetí den hodně foukalo a vítr sebou přinesl i hodně řas, takže moře nebylo tolik čisté.

⓸.den - odpočinek ve stínu u hotelového bazénu, večerní procházka na kafe&víno do MAGALUFU.
Čtvrtý den jsme si musely odpočinout u hotelu ve stínu, protože jsme podcenily mazání a trošku jsme se spálily. ☀ TŘÍCÍTKA je vážně slabá, tou jsme se mazaly co hodina. Koupily jsme  PADESÁTKU a ta nás zachránila. 




 MAGALUF - je část, kam se chodí hlavně na párty. My jsme na párty nešly, měly jsme tam pár podniků, kam jsme si sedly na kafe nebo víno, tento pod deštníky měl úžasnou atmosféru.

Tou hlavní ulicí, kde jsou kluby a bary jsme jen prošly a upřímně, byli jsme v šoku, co se tam dělo. Nedovedu si představit tam strávit ani 10 minut. Každý tě tahal do baru a otravoval. 

🎈 Na Mallorcu jezdí hlavně Angličané a Němci vyloženě zapařit. Tohle byla ta anglická část, věkové rozmezí od 16-30 let. Klukům rašily první chlupy na bradě a holky se tak zmalovaly, že jsem vlastně ani nevěděla, kolik jim je. Hlavně ta móda! Děsně tam frčí LEDVINKY. Kolem vás jde parta 5ti holek a všechny vypadají stejně - vysoká sukně/kraťasy, černá krajková podprsenka, na hlavě vyčesaná palmička, velké zlaté kruhy v uších a kolem pasu ledvinka. KONEC toto! No a samozřejmě všichni nalámaní. 

Celkově to působilo strašně lacině. Někdo na to možná je, ale my jsme radši večery trávily v pěkných barech a nebo v restauracích u moře, kde zpívala živá kapela a tohle, tohle pro mě mělo tu pravou atmosféru dovolené u moře ♥♥♥.

⓹.den procházka na pláž (cca 20 min od hotelu) do MAGALUFU, kde nás ohromil hotel s proskleným bazénem na střeše.

Tak jak jsem už psala, Magaluf je část, kam se chodí na párty. Přes den to však byly úplně normální ulice a pláž tam byla zase o něco hezčí, než ta naše blízko hotelu. Méně lidí a čistší moře.

⓺.den - výlet (25/osoba) do hlavního města PALMA DE MALLORCA do PALMA AQUARIUM. Koupání na pláži v Palmě.



Areál akvária byl moc hezky udělaný, všude spoustu menších akvárií s různými druhy ryb 🐠 a živočichů 🐙. Ale! Všude taky spousta dětí, které skleněné plochy ošmatlávaly a ťukaly na ně, takže kolikrát toho moc vidět nešlo. Taky prý Palma Aquarium představuje největší vodní nádrž na žraloky.


Kousek od akvária byla pláž, která byla taky úžasná, čistá a opět méně lidí. Navíc foukalo, takže jsme si i zablbly ve vlnách. Na této jediné pláži v hlavním městě PALMA byly mušle.

⓻.den - válení se u hotelového bazénu a odlet domů.
Samozřejmě se nám od moře nechtělo, ten návrat do reality bolí. Byla to krásná dovolená a jsem ráda, že jsme i maličko cestovaly. Na Mallorce je toho k vidění spoustu, takže bych se tam nebála podívat znovu a třeba si půjčit i auto. Jinak připravte se na to, že všude potkáte nalámané Angličany nebo Němce a že dělat tam čurbes je úplně normální. Ale každý si tu dovolenou udělá podle sebe a my to zvládly na jedničku ♥♥♥.

JEN TAK:
  • týden je málo!
  • dva týdny jsou moc!
  • Při odletu z Brna mělo letadlo 3 hodiny zpoždění, to samé při odletu z Mallorcy - za trest.
  • JÍDLO: My jsme měly polopenzi, což bylo super, že jsme si přes den mohly někam zajet. Navíc jídlo v hotelu bylo pořád to samé dokola, proto bylo super, dát si oběd v restauraci.
  • PENÍZE: Na Mallorce je celkem draho. Voda v restauraci vyjde zhruba na 100Kč, káva/víno 85Kč a normální jídlo/oběd zhruba na 300Kč. Takže radši si sebou vzít více, než méně.

A co vaše dovolená? 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za návštěvu mého blogu a tento komentář.